Mika Zoe  

Mieke Depoorter  °04/12/1975. Geboren en getogen  te Izegem.

‘Autodidact, verf, penselen, hout, wegwerpmaterialen, zand,... Ik hou ervan om van niets iets te maken. Het liefste raakt ik je…onverwachts, zacht...schokkend...teder.. ik die al wilder dan gras ben. 

Naakt in mijn gedachten, ontkleed van alle gezichten, ontremd wijst het penseel m'n weg naar het proces van ontdekkend vinden... de enige plaats waar ik gehoord word zonder te worden gestoord, de enige plaats waar ik kan zoeken naar uniciteit, naar de zin van het bestaan....en bestaat die dan wel? Als ik mijn dromen vleugels geef dan blijft hij in de lucht maar als ik hem vaste voet op grond geef, komt die dan uit? Mijn innerlijke drang naar zelfexpressie, naar genot, naar authenticiteit, naar passie.... laat me mijmeren in stilte, laat me je regenboog kleuren, beleven, voelen,…Kruip erin, draai errond en schud je lichaam wakker, laat je haren op je armen overeind komen en zie de kern van de dingen.

Deze serie maakt je los van de werkelijkheid, zorgt dat kleur overheerst en de vrolijkheid toeslaat. Centraal is het thema dieren, zonder expressie  maar  onvoorwaardelijk aanwezig.’

 

Mika Zoe